Bőrgyógyászat Nyíregyháza belvárosában

Benőtt köröm

A benőtt köröm kiváltó oka lehet:

  • a szűk cipő viselése
  • helytelen körömvágás (két oldalon túl mélyen vágva)
  • domború, lefelé görbülő körömforma, mely örökletes is lehet
  • trauma

Mi a benőtt köröm tünete?

A körömszél duzzadt, fájdalmas, akár gennyes is lehet, vadhús is kialakulhat. A fájdalom megkeserítheti a beteg életét, korlátozza mindennapi tevékenységének elvégzésében.

Mi a benőtt köröm megoldása?

Nagyon fontos a megfelelő, kényelmes cipő viselése, és a helyes körömvágás. Gyulladás esetén alkalmazhatóak antibiotikumok és gyulladáscsökkentő kenőcsök, ezek azonban a valódi kiváltó okokat nem szüntetik meg. Egyik lehetőség a Boér-féle műtét, mely során vezetéses érzéstelenítést alkalmazunk, mely a lábujjat ellátó idegeket érzésteleníti el. Ezáltal a benőtt köröm műtéte fájdalommentesen végezhető el. Gumigyűrűvel a lábujjat vértelenítjük, majd a körömlemez benőtt részét eltávolítjuk. Ezt követően kémiai anyagokkal roncsoljuk a növekedési zónában lévő sejteket, hogy hogy a körömlemez ne oldalfelé, hanem egyenesen nőjön. A gyógyulási idő kb. 2-3 hét. Egyszerre több körömoldal műtéte is elvégezhető.

CO2 lézer alkalmazása a benőtt köröm kezelésében:

A lézernek fertőtlenítő hatása is van, mert elpusztítja a baktériumokat. Ezenkívül elzárja kis véredényeket, így vérzéscsillapító hatása is van. A lézerrel kiegészített műtétnek kisebb a kiújulási esélye a hagyományos sebészi módszerekkel szemben.

 

 

 

 

Kapcsolat

Bejelentkezés:

Tel: +36-70/3497053 / 42-238 357

E-mail: horvathkris@freemail.hu, bujtosiklinika@gmail.com

Rendelés telefonos bejelentkezés alapján:

4400 Nyíregyháza, Bujtos utca 15.


Hétfő: 12:00-19:00

Kedd: 8:00-16:00

Szerda: 12:00-19:00

Csütörtök: 8:00-16:00

Péntek: 8:00-16:00


Nagyobb térképre váltás